Jag har inte tillgång till min giltiga legitimation - Hur ska jag göra nu?

När du beställer leverans med PostNord behöver du alltid kunna uppvisa en giltig legitimation för att kunna kvittera ut beställningen. Som giltig legitimation räknas körkort, ID-handling eller pass och dessa får inte ha passerat i datum.

Om du av någon anledning inte kan legitimera dig när du tar emot eller hämtar ditt paket från oss behöver du kontakta Kontakta kundservice Du kan även ringa eller chatta med oss.

Vi på Matsmart har tyvärr inte möjlighet att ändra i en beställning som redan har skickats från vårt lager, vi behöver därför skicka in en namnändring hos fraktbolaget så att någon annan kan hämta ditt paket, alternativt förlänga liggetiden på försändelsen tills det finns tillgång till en ny giltig legitimation. Detta är en manuell ändring som fraktbolaget tar ut en avgift för, 180 kr/paket.

När det kommer till leverans med Airmee, Budbee och Instabox krävs ingen legitimering. Du får instruktioner i deras SMS-aviseringar om hur du går tillväga med att hämta ut eller få paketen utkörda.

Vid leverans utan kvittens har du som kund ansvar för beställningen och kan ej reklamera en försvunnen order som vi kan se har levererats till rätt adress.